Clara Alfsdotter
Clara Alfsdotter är forskare i osteologi och arkeologi, anställd vid Bohusläns museum och gästforskare vid Forensic Anthropology Center, Texas State University (FACTS). Hon har under det senaste decenniet arbetat med forskning, uppdragsfinansierad osteologi och arkeologi, samt undervisning på universitet och för Polisen. Claras forskning inkluderar metodutveckling av hur dåtida och nutida disponering av avlidna kan uttolkas från mänskliga kvarlevor och deras omgivning, vilket bland annat innefattar studier av mänsklig förruttnelse (forensisk tafonomi) genom experiment vid FACTS, samt i Sverige i samarbete med Rättsmedicinalverket. Hennes forskning adresserar även utvecklingen av rättsantropologi och rättsarkeologi i Sverige tillika osteologiska studier.
Jesper Olsson
Jesper Olsson studerade arkeologi och osteologi i Lund. Efter studierna arbetade han inom uppdragsarkeologi, främst med fältarbete och digital arkeologi. Han var bland annat medlem i Riksantikvarieämbetets slagfältsteam. 2008 började Jesper arbeta som IT-forensiker för polisen. Som bisyssla arbetade han på 20% som forensisk arkeolog, vilket idag har övergått i en heltidstjänst på Nationellt Forensiskt Center (NFC). Han är nationellt ansvarig för forensisk arkeologi inom polisen och representerar NFC i den europeiska forensisk-arkeologiska gruppen inom ENFSI - European Network of Forensic Science Institutes.
Zohra Ben Salah
Zohra Ben Salah studerade bl.a. antikens kultur och samhällsliv, arkeologi och osteologi på Stockholms Universitet. Hon åkte sedan till Bradford i England och gick en kurs i forensisk arkeologi. Efter detta utbildade hon sig till polis och kriminaltekniker. Idag har hon arbetat 22 år som polis och 18 år som kriminaltekniker. Zohra var med och utvecklade AFFA, arbetsgruppen för forensisk arkeologi inom polisen. Zohra har arbetat mycket med utbildning på alla nivåer inom polisen och försöker alltid i denna sprida kunskap om forensisk arkeologi. Det senaste året har Zohra arbetat som lärare i kriminalteknik på Institutionen för polisiärt lärande/Polishögskolan på Södertörns universitet.
Giacomo Landeschi
Giacomo Landeschi är docent i arkeologi och forskare vid Lunds universitet. Hans forskningsintressen inkluderar digital arkeologi, arkeologisk teori och landskapsarkeologi. Hans nuvarande forskning fokuserar på hur digital teknik förbättrar landskaps- och platstolkning och användningen av '3D spatial analysis' för att undersöka den sensoriska dimensionen av det antika rummet. Landeschi var nyligen medförfattare till "Capturing the Senses - Digital Methods for Sensory Archaeologies" (Springer, 2023) och "Archaeological 3D GIS" (Routledge, 2022). 2005 tog han sin magisterexamen vid universitetet i Pisa och sin doktorsexamen vid IMT Institute for Advanced Studies i Lucca. Sedan 2013 är Landeschi verksam vid Lunds universitet där han deltagit i forskningsprojekt som genomförts i Sverige, Italien, Grekland, Egypten och Libanon. Landeschi har undervisat i kurser vid flera institutioner, däribland universitetet i Pisa, Lunds universitet, Umeå universitet och Köpenhamns universitet.